Yrittäjän tukena

Yrityksen kirjanpito

Ravintola tilausjärjestelmä

Sähköinen ajanvaraus

Kirjanpito yritykselle

Kirjanpito yritykselle

Yrityksen kirjanpito on tärkeä osa yrityksen hallintoa ja talouden seurantaa. Kirjanpito sisältää tietoja yrityksen rahaliikenteestä, varoista ja veloista sekä muista taloudellisista toimista. Kirjanpito voidaan hoitaa manuaalisesti tai sähköisellä järjestelmällä. Nykyään sähköinen kirjanpito yritykselle on yleistynyt voimakkaasti, siitä johtuvien etujen tähden.

Kirjanpito yritykselle artikkelista löydät seuraavat aiheet:Yrityksen kirjanpito ja sen hallitseminen voi olla palkitsevaa.

  1. Pienyrityksen kirjanpito.
  2. Kirjanpidon pitäminen itse vai…
  3. Sähköinen kirjanpito pienyrityksen kirjanpidossa.
  4. Kirjanpidon kumppanuus Bluepeak Oy:n kanssa.
  5. Varaa kirjanpidon ilmainen esittely aika.

Pienyrityksen kirjanpito

Pienyrityksen kirjanpito on tärkeä osa yrityksen hallintoa ja talouden seurantaa. Kirjanpito auttaa pienyritystä seuraamaan tulojen ja menojen, varojen ja velkojen kehitystä sekä tekemään tärkeitä päätöksiä yrityksen tulevaisuuden kannalta. Riippuen pienyrityksen yhtiömuodosta esim.osakeyhtiö tai toiminimi – on sillä vaikutusta kirjanpidon velvollisuuksiin. Toiminimen kirjanpito voi olla yhdenkertainen ja osakeyhtiön kirjanpidon tulee olla kahdenkertainen. Suosittelen lämpöisesti aina kahdenkertaisen kirjanpidon järjestämistä ja sen perusperiaatteiden opettelemista. Pienyrityksen kirjanpito ei ole vaikeaa, mutta yleisesti ongelmat liittyvät muutamiin lainsäädännöllisiin huomioihin, sekä viranomaisilmoituksiin. Näistä syistä mm. suosittelemme vahvasti sähköisen kirjanpito-ohjelmiston käyttöä, joka on integroitu osaksi ilmoitusjärjestelmää.

Kirjanpito yritykselle tuo säästöjä.Jos haluat oppia kirjanpitoa kanssamme – olemme valmiit tekemään tässä laajaa yhteistyötä. Sen jälkeen huomaat että taseen ja tuloksen ymmärtäminen ei olekkaan niin vaikeaa. Verottajaa ei tarvitse säikähtää ja kuititkin tuntuvat löytyvän oikeista paikoista. Haluamme auttaa erityisesti pienyrittäjiä kirjanpitonsa järjestämisessä. Hallitsemalla kirjanpitosi perusteet pysyt hyvin kärryillä yrityksesi talousasioista ja saat nopeasti esiin haluamasi kirjanpidon tiedot palvelusta.

Lopuksi, pienyrityksen kirjanpidon on oltava asianmukaisesti hoidellut ja päivitetty, jotta yrityksen tuloksellisuus ja taloudellinen tilanne voidaan seurata ja arvioida tarkasti. Kuitteja ja kirjanpitomateriaalia tulee säilyttää yleensä 10 vuotta. – Siksikin pienyrityksen kirjanpito kannattaa järjestää sähköisesti.

Kirjanpidon pitäminen itse vai…

Riippuu pienyrityksen tarpeista ja tilanteesta. Pienyrityksen omistaja voi pitää kirjanpidon itse, jos heillä on tarvittavat taidot ja aika hoitaa tehtävä. Tämä voi olla edullista ja antaa yritykselle täyden hallinnan talouden seurannasta. Yritystoimintaa pyörittäessä olen huomannut että kirjanpidon perusasiat kannattaa opetella – kahdenkertaisen kirjanpidon periaatteet ovat helppoon lukemiseen liittyvää osaamisen tasoa. Kun kerran hahmotat kirjanpidon perusasiat, on helppoa tehdä myös peruskirjanpitoa itse.

Kuitenkin, jos yrityksen talous on monimutkainen tai yrityksellä on paljon liiketoimintaa, kirjanpidon pitäminen itse voi olla aikaa vievää ja virhealtista. Tällöin voi olla järkevämpää palkata ulkopuolinen kirjanpitäjä ja/tai käyttää sähköistä kirjanpitojärjestelmää.

Lisäksi, jos yritys haluaa varmistaa, että kirjanpito täyttää viranomaisten vaatimukset ja on lainmukainen, on suositeltavaa käyttää kirjanpitopalvelua.

Lopuksi, on tärkeää harkita omia taitoja, aikaa ja tarpeita ennen kuin päätetään pitääkö kirjanpito itse vai palkata ulkopuolinen henkilö. Tärkeintä on varmistaa, että yrityksen kirjanpito on asianmukaisesti hoidettu ja antaa luotettavan kuvan yrityksen taloudellisesta tilanteesta.

Kirjanpidon apuna kirjanpitopalvelu antaa myös tietoa mahdollisista vähennyksistä ja huomioi yrityksen talouden lukua. Tämäkin kannattaa miettiä ja selvittää haluaako järjestää yrityksen kirjanpidon itse.

Sähköinen kirjanpito pienyrityksen kirjanpidossa

Sähköinen kirjanpitojärjestelmä tarjoaa useita etuja verrattuna manuaaliseen kirjanpitoon. Järjestelmät ovat yleensä helppokäyttöisiä, nopeita ja tarkkoja. Ne voivat automatisoida monia kirjanpitoon liittyviä tehtäviä, kuten päiväkirjan ja tilinpäätöksen laatimista. Lisäksi sähköiset järjestelmät voivat tarjota reaaliaikaista tietoa yrityksen taloudellisesta tilanteesta, mikä on erittäin hyödyllistä päätöksenteon tukena.

On olemassa useita erilaisia sähköisiä kirjanpitojärjestelmiä, joista voi valita oman yrityksen tarpeiden mukaan. Jotkut järjestelmät ovat erikoistuneita tiettyihin toimialoihin, kuten pienyrityksille tai ravintoloille, kun taas toiset ovat universaaleja ja soveltuvat useille eri toimialoille. Tarjoamamme Fennoa järjestelmä (tutustu suoraan ohjelmiston omalla sivulla) on kotimainen kirjanpidon sähköinen alusta, jonka avulla saat kirjanpidon järjestykseen ja huippukäytännölliseksi.

On tärkeää valita laadukas ja luotettava kirjanpitojärjestelmä, joka täyttää yrityksen tarpeet ja antaa luotettavan kuvan yrityksen taloudellisesta tilanteesta. On myös suositeltavaa harkita järjestelmän tukea ja päivityksiä sekä mahdollisia integraatioita muiden järjestelmien kanssa. Katso alla oleva supersuositusta järjestelmästä Fennoasta.

  • Valitessasi meidät kirjanpitosi järjestäjäksi olemme valmiit opettamaan sinut kirjanpidon perusteissa alkuun.
  • Voimme toimia taustatukenasi ja kirjanpitosi tarkastajana kuukausitasolla.
  • Neuvomme ja opastamme ohjelmiston käytössä.

♥ Tämä vain jos haluatte itse opetella kirjanpitoa ja saada suuren hyödyn yrityksenne kirjanpidon ymmärtämisessä. Voimme myös tehdä kirjanpidon ilman omaa mielenkiintoasi asiaa kohtaan.

Kirjanpidon kumppanuus Bluepeak Oy:n kanssa

Tavoitteemme on auttaa aloittelevia ja olemassaolevia pienyrittäjiä järjestämään kirjanpitonsa kustannustehokkaasti ja ymmärrettävällä tavalla. Teemme kirjanpitoa ainoastaan sähköisessä ympäristössä ja mikäli haluat tutustua tarkemmin palveluumme siirry tästä kirjanpidon sivullemme.

Voit myös tilata kirjanpitomme esittelyä varten ajan. Järjestämme esittelyn tarvittaessa TEAMS ympäristössä. Varaa aika alla olevasta varauskalenterista. Esittely on maksuton ja saat hyvän kokonaiskuvan yrityksen kirjanpidon järjestämisestä sähköisessä ympäristössä.

Ystävällisin terveisin ja myötätuulia yrityksesi talouteen,

T.Kim Auvinen

www.bluepeak.fi

Sinua saattaa kiinnostaa

Bluepeak on klusteriyritys

Bluepeak on klusteriyritys

Päivitetty 9.2.2023 Mikä on klusteriyritys? On ehkäpä syytä ensiksi avata termiä klusteri, ennen kuin voimme hahmottaa sitä mikä klusteriyritys...